7 Aralık 2010 Salı

Hafif Çelik Yapı Sistemi ve Geleneksel Metodların karşılaştırılması.

  • Yapım hızı.
Yapıların üretim süreçleri birçok değişken ile belirlenir, en büyük faktör ise lojistik ve yerel sorunlardır. Hafif  Çelik ile yapılan yapılar mevcut sorunlardan en az düzeyde etkilenir ve diğer tüm inşaat teknikleri ile yapılanlardan 3 kat daha hızlı tamamlanır.
  • Statik yapı.
Hafif Çelik yapıları alternatif yapılardan daha hafif olduğu için deprem sırasında etkiyen yanal yüklere karşı esnek davranır, taşıyıcı sistem olarak yaklaşık 20 kat, bitmiş halde ise 9 kat daha hafiftir. Deprem sırasında ani göçme yaratmaz çok daha sağlıklı bir yapı karakteri sergiler.
  • Tasarım olanakları ve bitiş malzemeleri.
Her türlü yapı tasarımını Hafif Çelik ile uygulamak mümkündür.  Yapılara yöresel özellikler ve kişisel zevkler kolayca uygulanabilir. Kolon ve kiriş olmadığı içim hatasız duvarlar ile yapılar çok daha şık üstelik uygulanabilecek bitiş malzemeleri sadece hayeller ile sınırlı.

  • Maliyet.
Yapım hızı şantiye ve yönetim giderleri düşünüldüğünde maliyeti etkileyen en büyük faktördür. Hafif Çelik ile yapılar ile alternatiflerinden çok daha hızlı tamamlandığı için şantiye çalışan sayısı ile genel giderler azalır ve işçilikten kaynaklanan hatalar en aza indirilir projenin toplamında maliyet ve süre avantajı elde edilir.

  • Isı ve ses yalıtımı.
Hafif Çelik ile duvar, döşeme ve çatı sistem kesitlerinin tamamı izolasyon malzemeleri ile doldurulur. Üretilen yapı, standart yapılardan çok daha iyi ısı ve ses yalıtımı değerlerine ulaşır. Ekonomik kullanım ve üstün ses yalıtımı sağlar.

  • Kullanım ömrü.
Hafif Çelik yapıları bir ömür boyu kullanabileceğiniz gerçek ve kalıcı yapılardır.Prefabrik yapılar değildir.

  • Kuru inşaat tekniği.
Hafif Çelik ile geren kuru inşaat tekniği ile şantiye sahaları mevcut ekoloji ye en az zararı verir ve inşaatın sürelerinin iklim şartlarının aşırı soğuk ve sıcaktan dolayı  uzamasını engeller.

  • Hızlı biten inşaat ile kolay finansman desteği.
Hafif Çelik yapıları alternatif yapı modellerinden çok daha hızlı tamamlandığı için ülkemizin bankacılık sektörü hafif çelik yapıların subasman seviyesinden konut kredisi  ile kredilendirmektedirler. Hafif Çelik bir çok avantajının yanı sıra kolay kredilendirilebilir yapısı ile hayalinizdeki yapıya ulaşmak artık çok daha kolay.Özellikle kooperatifler için uygun bir sistem olup , işin başında yapılan fizibilite sonunda değişmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder